Adevăraţii bogaţi

What’s great about this country is that America started the tradition where the richest consumers buy essentially the same things as the poorest.
-Andy Warhol

Majoritatea oamenilor cu bani din Bucureşti consumă pâine de la restaurante sau de la boulangeriile cu renume:  pâine din aluat congelat sau pâine cu drojdie, amelioratori şi premixuri. Pâine de duzină, la fel ca cea din alimentare, Andy e fericit că a avut dreptate. Cam trist, munceşti atâta ca să ce?

Se ştie răspunsul, se tot discută pe tema asta, nu mai repet. Ce vreau să spun este că, vorbind strict despre mâncare, bogat e acela care acum, ca-ntotdeauna dealtfel, îşi permite să mănânce chestii autentice, esenţiale, fără efecte adverse. Pregătite cu simţ de răspundere şi responsabilitate. Dacă e şi puţin noroc, cu dragoste.

Pâine artizanală de exemplu. Cu făină bio, sare neîmbogăţită, fără drojdie, amelioratori sau premixuri. Normal că aşa ceva costă dacă e cumpărată de la altul, aşa şi trebuie. Dar să ţi-o faci în casă, după gustul, cheful şi nevoia ta … ce lux mai mare există? Un iaht?

Reclame

3 gânduri despre &8222;Adevăraţii bogaţi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s