Ateliere de pâine şi cozonaci cu maia

Pentru detalii şi înscrieri: atelierdepaine.ro

  mail:  corina@atelierdepaine.ro

Această prezentare necesită JavaScript.

 

56 de gânduri despre &8222;Ateliere de pâine şi cozonaci cu maia&8221;

  1. Of daca vedeam si eu blogul tau mai devreme,o scuteam pe Codruta de un drum la posta si ne vedeam la metrou undeva,ca sunt din Bucuresti.

  2. Of, imi pare rau.
    Totusi, niciun drum nu e degeaba pe lumea asta, totul e cu rost.

    Dar si mie mi-ar fi facut placere sa-ti ofer maia🙂

      • Buna ! Multumesc pt promptitudine, am primit mailul tau dar din pacate am niste probleme de sanatate.De fapt nu eu ci mama, dar e ca si cind le am eu.De-abia astept sa ne intilnim! Sper sa fie in curind!Am si nr.de telefon asa ca voi suna.Multumesc!

  3. Buna ziua Corina, as dori si eu maia de secara.

    Multumesc, astept raspuns.
    Felicitari pentru blog si disponibilitate!

  4. Eu sunt nevoit sa mananc fara sare si painea facuta cu drojdie nu-i cjiar asa de buna.
    As dori si eu maia, poate-mi iese painea mai comestibila.

    • Costin, asa cum ma asteptam, adresa de mail cu care te-ai inscris pentru comentariu nu e buna. Daca chiar doresti maia, fii serios te rog.

  5. FELICITARI!

    pentru maia, pentru reteta si nu in ultimul rand pentru atitudine.

    Cu ajutorul tau AM REUSIT, respectand tot ce mi-ai spus si ai scris.
    A iesit o paine excelenta, a crescut cat a trebuit, are aspect frumos, gust bun, adevarat, de paine nu de drojdie. Deci satisfactie maxima.

    Iti multumesc!

    Sorin

  6. Draga Corina,

    Multumesc pentru disponibilitate si generozitate. Sunt din Bucuresti si as vrea si eu, daca se mai poate, niste maia de secara. Multumesc foarte mult. Ce trebuie sa fac mai departe?

    Spor la painici si la tot. Daca iti iese painea, trebuie sa-ti iasa si celelalte.
    Ana

  7. Ti-am spus ca vin in Iulie la Bucuresti si ne vedem atunci, pt. maia . Nu sunt neserios dar am avut niste complicatii cardiace urate si nu mi-a mai fost aminte de nimic. Sper ca oferta ramane valabila .

    • Oferta ramane valabila, binenteles. Doar ca din septembrie incolo, pentru ca in august nu sunt in Bucuresti. Sanatate iti doresc si sa ne vedem cu bine.

  8. Iti multumesc pentru dupa-amiaza placuta pe care ne-ai oferit-o , dar mai ales pentru informatiile pretioase pe care ni le-ai daruit.
    Ma bucur ca am avut sansa sa particip la acest atelier si imi doresc foarte mult sa ajung sa cunosc toate secretele obtinerii acestei paini sanatoase si savuroase, mai ales ca am alaturi de mine o persoana foarte draga care are nevoie de un regim alimentar atent conceput pe principii santoase si care mananca paine cat trei la un loc.
    Ca o paranteza , pentru mine care am studiat facultatea de industrie alimentara, acest procedeu da peste cap tot ceeea ce am invatat despre paine.Dar niciodata nu este tarziu sa inveti ceva nou , mai ales ca stiu pe ce principii sunt construite toate produsele alimentare fabricate in Romania.
    Painica nu a iesit la fel de pufoasa ca a ta, iar coaja a fost destul de tare si groasa. Cred ca motivul a fost acela ca poate am lasat-o prea mult in frigider – am pus-o in cuptor abia pe la 9.30, pentru ca in mod neasteptat pentru mine m-am trezit ca tarziu.
    Am cumparat faina integrala bio si cred ca azi sau maine o sa fac o prima paine marca proprie , fara indrumator.
    Te tin la curent cu rezultatul.
    Te rog sa ma anunti cand organizezi atelierul de cozonaci ; ma intereseaza foarte mult acest produs pentru ca in familie cozonacul castiga detasat ca favorit in fata altor deserturi.
    Iti doresc toate cele bune , multa bafta si sa ne vedem cu bine!
    Gianina

    • Daca painica n-a iesit pufoasa si coaja e groasa, asta e semn de temeperatura prea mare in cuptor, plus prea putina umiditate. Sa nu uiti sa umezesti aluatul inainte sa-l bagi in cuptor, sa pui tava cu apa 5 minute si in plus, sa stropesti cu apa (luata in pumn) painea imediat ce a iesit din cuptor, inainte de a o inveli in panza. Asa se mai inmoaie coaja. Ca sa fie pufoasa, sa dai cuptorul la mai putine grade (coacere mai lunga), 180 chiar. Primele minute 200 de grade, apoi 180. Daca nu avem termometru de cuptor, n-o sa stim niciodata ce temperatura este de fapt in cuptor, chiar daca fabricantul spune ca e cat e, s-ar putea sa fie totusi mai mare.
      Dureaza cateva painici pana iti cunosti cuptorul, vasele, procedurile potrivite.
      Iti tin pumnii si ma bucur tare mult ca vrei sa faci paine de acum incolo.
      Cu drag.

  9. Eu m-am simțit minunat la workshop, am venit entuziasmata si astăzi dimineața am preparat pâinea. Rezultate:
    1. Casa miroase minunat
    2. Pâinea mi s-a lipit de vasul de Jena (nu am pus nimic nimic, trebuia sa pun faina sau ulei?)
    3. Babele au mâncat cu mare plăcere

    Am o mie de întrebări dar sper sa le aflu răspunsul pe blogul tau, pe care îl citesc acum. Îmi fac planuri cum sa introduc in activitățile săptămânale si facerea painii. Cred ca voi trece pe la tartelier mai întâi, sa testez produsele lor.

    Cu drag,
    M

    • Buna Monica.
      Nu, nu trebuia sa pui nimic in vas. L-ai incalzit suficient inainte de a pune painea?
      Ma bucur ca ti-a placut si tie si „Babelor”🙂
      Chiar te rog sa treci pe la Tartelier sa gusti ce fac, niste minunatii. Si te rog cand vorbesti cu ei, Irina sau Stefan, sa le transmiti salutari de la mine. Iti astept intrebarile (nu stiu daca blogul te lamureste, am scris demult si de atunci mi-am mai schimbat si eu metoda). Trebuie sa-l iau la mana sa-l refac conform experientei🙂
      Sa ai o saptamana buna, cu drag,
      Corina

  10. Buna. Vreau sa-ti multumesc pentru seara de sambata, m-am simtit tare bine. Ai imbinat munca cu distractia la fel de bine ca si gusturile de paine (cea de secara mi-a placut cel mai mult, ti-am spus?), branza si vin intre ele (asta nu inseamna ca nu mi-a placut untul acela galben, dar a fost cam gras pentru mine). Iar painea proaspata a fost dementiala!
    Cata

    • Untul acela galben e ghee🙂 şi pare gras, dar nu e. Uite aici mai multe date despre cat e de benefic ghee-ul.
      Dar ma bucur ca painea macar ti s-a parut dementiala🙂

  11. M-am simtit tare bine si-ti multumesc. Painea a iesit foarte buna (un pic cam tare coaja…cred k n au fost suficienti aburi) si gustoasa. Am si chemat o prietena de a gustat:)
    M am laudat deja pe FB dupa cum ai vazut….
    O seara frumoasa. Pe curand.

  12. Buna dimineata Corina,
    iti trimit poza cu painea proaspat scoasa din cuptor. A fost foarte interesant atelierul si acum urmeaza sa aplic noile informatii. Multumesc
    O saptamana buna
    Daniela

  13. Copiilor le-a placut atat de mult painea mea! Danut chiar si-a facut pachetel sa-si ia la el, si n-a mai facut asta niciodata. S-au strans cu totii la bucatarie si au fost emotionati cand am scos painea din cuptor. Asa de bine m-am simtit, nu credeam ca sa aiba efectul asta!

  14. Buna ziua,
    Si eu am inceput sa fac paine cu maia de mai bine de jumatate de an, dar simt ca mai am tare multe de invatat. Unele paini imi ies mai bune, altele mai putin bune, altele chiar prea putin bune. Mi-as dori sa mai invat multe despre coptul painii si despre maia si sa ma intalnesc cu oameni care au aceeasi pasiune. Se plateste pentru participarea la curs? Se mai organizeaza si in saptamanile urmatoare? Multumesc. Va doresc toate cele bune!

    • Buna ziua Sanda. Stii cum se zice, cu cat cunosti mai multe, cu atat ai mai multe de invatat (:
      Si eu simt la fel ca tine si de aceea am zis sa creez un coltisor de lume unde sa ne adunam si sa invatam unii de la altii, noi cei cu pasiunea asta, arhaica as putea spune, painea cu maia. Mai sunt cativa pasi pana acolo, dar s-ar putea sa fim pe drumul cel bun (:
      Sambata asta e din nou atelier, de la ora 3 dupa-amiaza. O sa-ti dau toate amanuntele pe mailul de yahoo si te astept cu drag daca poti sa vii.

  15. Buna dimineata,
    M-am simtit f bine la atelier.Imi cer scuze ca am plecat mai repede. Dimineata am copt painea si a iesit minunata si o voi pune la masa de pranz.
    Ce cantitati am folosit ieri? ma intereseaza de faina, nu mai stiu daca 400g, as vrea sa stiu pentru cosuletul de la tine. Azi voi merge la Metro sa-mi mai cumpar unul ca sa fac cate doua paini si bineanteles faina 7 spice:).

    Atasez poze cu painile cu cartofi facute ieri si cea de dimineata cu maia.
    O duminica frumoasa iti doresc!

      • Corina,

        am facut intr-o zi paine cu gris (in loc de faina) si a fost interesanta, aproape asemanatoare cu cea cu faina obisnuita. Ai cumva idee daca si grisul este cu aditivi si alte substante de inalbire?

        Daniela

      • L-am sunat pe instructorul meu de la cursul de brutari, ca sa aflu. N-aveam nici cea mai mica idee. Iar dansul mi-a spus ca nu, grisul nu are aditivi sau inalbitori, ca nu au de ce sa ii bage. Asa ca e ok si drept urmare, voi incerca si eu o paine cu gris (mai ales ca acum asteapta si domnul instructor un feedback (:
        Multumesc de idee, Dana (:

  16. Si eu iti multumesc. Este o idee preluata de la o reteta de facut lipii indiene cu gris in loc de faina. Va doresc tuturor un Craciun fericit!

    Daniela

  17. Buna Corina!
    Cursul mi-a placut si mi s-a parut foarte incarcat cu informatii pentru mine. Cred ca puteam sa beneficiem de si mai multe informatii, daca ne-am fi stapanit mai bine entuziasmul si eram mai ascultatori. Insa in rest pentru mine a fost o experienta utila si placuta. Am aflat informatii noi si m-a bucurat sa cunosc si alti entuziasmati de „maia”. In special cred ca o sa-mi fie utila partea de „formare” a painii, impletiturile si chiflele/stixuri , ideea de banetoane de care citisem insa nu le-am dat importanta pana acum si altele…

    Inca nu imi dau seama cand o paine este coapta bine! Am un pic teama ca painile mele, cu toate ca se ard, nu sunt suficient de coapte pe dinauntru. Am inteles care ar trebui sa fie sunetul cand le bat si mie imi suna bine. Poate ca este doar o impresie denaturata de a mea. Poate ca o sa pregatesc niste poze si cu interiorul painilor pe viitor.

    Rog sa ma anunti si pe mine cand te decizi sa faci cursul de cozonaci. Inca nu sunt f convins ca ma intereseaza cozonacii, dar mi-as dori sa va revad.

  18. Am copt painea aseara la 10 azi dimineata am taiat felii subtirele…mi s a parut cea mai buna paine. Are un gust foarte subtil de chimen.

    Maiaua a crescut groaznic de repede. Hranita 1 4 4 in 4 ore se dublase. O fi izul din San Francisco? Sunt incantata de ea. Azi am facut aluat cu ea, mi s a parut deosebit. Am facut chifle:)

    Te imbratisez
    Pe curand
    Monica

  19. Buna Corina.
    Iti multumesc pentru aceasta minunata oportunitate. Recunosc faptul ca a fost pentru prima data cand am aflat despre acest tip de paine. Faceam si eu paine de casa, dar numai cu drojdie din comert. Am fost super incantata de ce am aflat si pe mine una m-a convins sa debutez cu succes in acest domeniu.
    De cand am facut prima paine (cea cu carea am venit de la atelier) am mai facut de doua ori. Adica in fiecare zi mai putin azi, pentru ca nu mai facem fata cu mancatul. Marele noroc este ca aceasta paine este apreciata de toti ai casei ca altfel nu ar merita efortul. In trei zile am epuizat tot stocul de faina din casa si trebuie sa ma aprovizionez corespunzator. Am facut diverse combinatii de faina, diferite forme si toate au iesit foarte bine. Si asta nu pentru ca sunt eu specialista (pentru ca nu sunt), dar reteta este foarte simpla si clara.

    Daca mai este posibil, doresc si eu o forma rotunda de la Mihaela.

    De asemenea revin cu rugamintea de a ma pastra pe lista pentru atelierul de cozonaci, cand doresc sa vin si cu sora mea. Dar pana atunci ne mai auzim.
    Urmaresc informatiile de pe paineanoastra cu mare interes.
    Multumesc si mult succes,
    Mioara.

  20. Eu iti multumesc Mioara pentru cuvintele tale frumoase!
    Iti doresc spor in toate si mai ales la paine (:
    Să vedem cum facem cu brotformul, saptamana viitoare.

  21. Buna seara Corina,

    Prima mea paine arata bine, este ff gustoasa (am rupt putina coaja, asteptam pana maine), insa cum e, poate, normal am gresit un pas: nu am incins vasul in care am copt-o. M-am cam chinuit s-o scot caci s-a lipit.
    Mai am de exersat la crestat. Dupa cum se vede una dintre crestaturi este mai adanca *:) happy.

    Numai ganduri bune!
    Sabina

  22. Buna Sabina🙂
    Iti multumesc pentru feed-back-ul tau rapid, mi-ai facut o mare bucurie!
    Ti-a iesit o paine superba, sper ca a fost la fel de gustoasa precum arata.
    Si mai sper ca de acum inainte sa fie din ce in ce mai bune si mai interesante painile tale🙂
    Iti multumesc inca o data, pentru participarea la Atelier si pentru pasiunea ta.
    Cu drag,
    Corina

  23. Buna seara Corina,

    Multumesc pentru aprecieri dar mai am de exersat.
    Painica a fost delicioasa pentru ca a fost facuta cu dragoste si emotie.
    Fiul meu mi-a spus ca-s o talentata. Este cel mai frumos compliment primit in ultimul timp.
    Aseara am hranit maiaua iar dimineata am facut o paine alba, doua chifle cu susan si cateva grisine. Abia le-am scos din cuptor. Grisinele au fost revelatia zilei, crocante si gustoase.
    Iti multumesc pentru toate informatiile pe care mi le-ai transmis, pentru rabdarea cu care mi-ai raspuns si sper sa finalizezi initiativa cu clubul atelierului de paine.
    Pastram legatura.

    Succes si toate cele bune!
    Sabina

  24. Buna, sunt Alexandra, am fost sambata la atelier. Vreau sa-ti spun ca azi am facut prima paine de una singura si a iesit extraordinara. Am tinut-o in servet azi-noapte şi azi dimineata cand am taiat-o nu ne venea sa credem cat de elastica, de pufoasa si gustoasa e. Noi facem paine cu drojdie de 2 ani si de abia acum in sfarsit, am mancat o paine autentica. Iti multumim, Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    • Eu va multumesc pentru ca v-am cunoscut. Sunteti o familie minunata si a fost o onoare pentru mine sa impartasim pasiunea pentru paine. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  25. Buna ziua,

    Am facut painea ieri dimineata🙂 asa cum ne-ati invatat si a iesit foarte buna, ne-a placut tuturor, abia astept sa mai facem.

    Am atasat si cateva poze cu painea.

    Multumim frumos pentru atelier.

    Va doresc un weekend frumos,

    Andreea

    • Eu va multumesc pentru participare si mai ales pentru faptul ca ati facut o painica buna si ca o sa mai faceti. Toate cele bune, Corina

  26. Trebuie sa-mi cer scuze ca ieri cred ca am vorbit cam mult. Ma manifest ca un copil care tropaie de narabdare atunci cand sunt incantata. Si mi-a facut mare placere atelierul de ieri.
    Painica facuta la atelier a fost coapta azi de dimineata. Cred ca e ok. Tinand cont ca e cu faina 100% integrala, nu a crescut spectaculos, dar e foarte gustoasa. Probabil ca urmatoarea experienta cu maia va fi o ciabatta. Chiar daca incerc sa nu consum deloc faina alba, pentru o ciabatta pe luna fac exceptie.
    Eu fac si dulciuri raw vegan. Ai gustat vreodata? Te-ar interesa sa incerci?
    Fac un tort cu coacere din morcovi cu crema de branza foarte gustos. Ai vrea sa-l incerci? Fac eu unul pentru familia ta, trebuie doar sa ne intalnim sa ti-l dau. Simt ca am primit multe de la tine si probabil o sa te mai deranjez cu intrebari, asa ca e normal sa dau ceva in schimb. Asa „ne imbogatim” reciproc. Ce zici?

    • Mirela, e o onoare pentru mine! Sigur ca vreau sa incerc tortul si vreau sa invat sa-l fac, iti multumesc mult de tot. Vorbim pe mail cum sa ne intalnim, da?

  27. Mi-a facut placere sa te cunosc si admir ceea ce faci.
    Painica a iesit buna, am facut-o in seara respectiva, iti trimit si niste poze.
    In total am facut 3 paini , prima a fost OK, a doua (100% integrala) nu prea a crescut pentru ca nu mi-a iesit partea cu crestatul (nici la prima dealtfel nu prea mi-a iesit), a treia in schimb, tot 100% integrala a fost cea mai reusita, am folosit forfecuta in loc de lama si a crescut foarte bine. Din pacate nu am pozat cea de-a treia paine si acum e deja devorata. Voi mai face azi inca una.
    Chiar vroiam sa te rog sa-mi dai nr. de tel al domnului cu faina, am inceput cea de-a doua punga si trebuie sa ma mai aprovizionez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s